Nederland in Beeld

Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland


Foto's Zutphen
Algemeen

Zutphen - Hoofdgebouw van het Oude Bornhof aan de Zaadmarkt. Het Bornhof was van oorsprong een oude mannen- en vrouwenhuis waarvan de oorsprong teruggaat op een testamentaire beschikking van kanunnik Borro uit 1320. Nu kan iedereen, zowel jong als oud, een woning in de Oude Bornhof huren. Alleen het woonhuis van de kanunnik is nog speciaal ingericht voor de ouderen. Hier werkt de Stichting Ouderenwerk nog in de geest van Borro.


Foto's Zutphen
Halterstraat

Zutphen • Halterstraat 2 t/m 22 • Op Halterstraat 4 bevindt zich een Antroposofische Bibliotheek. Sinds de komst van de antroposofische huisarts Bos in 1953 is de stad Zutphen steeds meer het centrum van de antroposofische beweging in Oost-Nederland geworden. Circa 10 tot 15 procent van de inwoners is antroposoof of voelt zich tot de antroposofische beweging aangetrokken. Zutphen heeft zich ontwikkeld tot een Steiner-stad met drie lagere scholen, twee middelbare scholen en een beroepsopleiding op antroposofische basis (vrije scholen). • Zomer 2010


Foto's Zutphen
Algemeen

Zutphen - De wekelijkse donderdagmarkt bestrijkt de gehele Zaad-, Hout-, en Groenmarkt en is een ochtendmarkt (de markttijden zijn van 8.00 uur tot 13.00 uur). De donderdagmarkt bestaat al zolang Zutphen stadsrechten ontving (tussen 1191 en 1196) en geldt als één van de gezelligste van ons land. De foto is gemaakt op de Houtmarkt, met zicht op de karakteristieke Wijnhuistoren; de klanken van het carillion en het geroep van kooplui gaan hier hand in hand.


Foto's Zutphen
Algemeen

Zutphen - De Dieserbrug vormt een aloude verbinding over de Berkel tussen het Rijkenhage en Dieserstraat. De brug biedt prachtig zicht op m.n. de Berkelruïne. In de Dieserstraat bevindt zich een oude synagoge en iets verderop de monumentale Sint Janskerk.


Foto's Zutphen
Algemeen

Zutphen - De Halterstraat, gefotografeerd vanaf de kruising Dieserstraat / Geweldigershoek. Het monumentale pand aan de linker zijde ('Hof van Flodorf') kent een rijke geschiedenis. Het is een adellijk gebouw uit 1435 (gemoderniseerd omstreeks 1725) met op nummer 22 een schitterend barok trappenhuis.


Foto's Zutphen
Tichelerstraat

Zutphen • Tichelerstraat 1 t/m 15 • De `witte woning` op de hoek van de Tichelerstraat / Marsweg is één van de grootste woonhuizen op de Mars. De foto is gemaakt ter hoogte van het Infocentrum van woonbedrijf Ieder1 (Marsweg 59). • Winter 2008

Home Foto's van Nederland / luchtfoto's van Nederland Voeg foto / luchtfoto toe

  Gelderland > Zutphen > Tjerk Hiddesstraat
Satellietfoto van Tjerk Hiddesstraat te Zutphen

Let op: Satellietfoto of kaart kan afwijken!Eigen luchtfoto's / foto's van Tjerk HiddesstraatHeb je nog een foto van Tjerk Hiddesstraat in Zutphen?

Ja, voeg deze hieronder dan toe als je wilt
Nee, dan nu nog even eentje maken met je digitale camera!


Veel mensen bezoeken deze website dus wanneer je een foto toevoegt van deze straat
kan iedereen daarvan genieten, uiteraard kunt u uw naam hieronder vermelden mocht u dat willen!


Voeg een foto van Tjerk Hiddesstraat toe
In dit scherm kun je luchtfoto's / foto's van Tjerk Hiddesstraat toevoegen.
Het liefst van de hele straat, maar een huis of monument toevoegen kan natuurlijk ook.

Wijk

Het is helaas niet meer mogelijk om foto's te uploaden...


Voeg een bericht over Tjerk Hiddesstraat toe
Woon je op de Tjerk Hiddesstraat te Zutphen of heb je met deze straat iets gemeen, laat hieronder dan je bericht achter:

Dit gedeelte is gesloten omdat er veel misbruik van gemaakt werd.