Nederland in Beeld

Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland


Foto's Den Horn
Dorpsstraat

Den Horn • Dorpsstraat 1 t/m 29 • Voormalige Nederlands Hervormde Kerk 1862-1981, nu woonhuis. Foto genomen op: 10 juni 2006 • Lente 2006

Home Foto's van Nederland / luchtfoto's van Nederland Voeg foto / luchtfoto toe

  Luchtfoto's / foto's Den Horn


Luchtfoto's Den Horn / foto's Den Horn
Algemene luchtfoto's / foto's van Den Horn
Koopzondagen Den Horn

A t/m K K t/m N N t/m Z
Dorpsstraat Kerkweg Nieuwbrugsterweg
Hoendiep Langeweersterweg Nutweg
Hogeweg Nieuwbrugs Weg AB Weersterweg
Westerdijk
Informatie over
Den Horn

Den Horn is een klein dorp in de gemeente Zuidhorn in de provincie Groningen. Het dorp ligt vrij geïsoleerd in het westen van de gemeente, net ten zuiden van de spoorlijn tussen Groningen en Leeuwarden. Het heeft ruim 400 inwoners.

Den Horn is een betrekkelijk jong dorp. Het is rond 1700 ontstaan langs een bedijking. De naam Horn verwijst waarschijnlijk naar 'hoogte' of 'hoek'. Het oorspronkelijke dorp ontstond in de zuid-west hoek van de bedijking.

In het gebied, in het dorp Lagemeeden, stond in de middeleeuwen al wel een kerkje, maar dat stond los in het land. Het oude kerkje is in 1862 afgebroken, waarna in het dorp een nieuwe kerk is gebouwd. Sindsdien heeft het dorp zich meer ten westen van de kerk ontwikkeld, waardoor de kerk nu min of meer weer los van het dorp staat.

Ten zuiden van het dorp, bij de buurtschap de Poffert wordt in de nabije toekomst een groot bedrijventerrein ontwikkeld door de gemeente Groningen. In het dorp bestaat de angst dat Den Horn daardoor zijn landelijke karakter zal verliezen,