Nederland in Beeld

Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Helaas zijn er nog geen foto's toevoegd van Frieschepalen.
Home Foto's van Nederland / luchtfoto's van Nederland Voeg foto / luchtfoto toe

  Luchtfoto's / foto's Frieschepalen


Luchtfoto's Frieschepalen / foto's Frieschepalen
Algemene luchtfoto's / foto's van Frieschepalen
Koopzondagen Frieschepalen

A t/m D D t/m K K t/m Z
't Paed De Rusken Kromhoek
't Tolhek De Scheiding Lytse Dobbe
Boskdobbe De Slus Lytse Leane
De Bodding Hearsterwei Tolheksleane
Informatie over
Frieschepalen

Frieschepalen (Fries: Fryske Peallen) is een dorp in de gemeente Opsterland, provincie Friesland. Het dorp telt ongveer 990 inwoners.

Frieschepalen ligt in het noordoosten van Opsterland, vlakbij de grens met de provincie Groningen en de dorpen Siegerswoude en Ureterp. Het dorp is gelegen aan de doorgaande weg van Bakkeveen naar de snelweg A7 van Heerenveen naar Groningen.


Bevolking

Frieschepalen beschikt over weinig winkelmogelijkheden, alleen een buurtsuper voor de dagelijkse benodigdheden. Verder moeten de inwoners inkopen doen in Ureterp en het iets verder gelegen Drachten.

Het dorp heeft enkele sportverenigingen, zoals bijvoorbeeld een rijvereniging, een voetbalamateurclub, sv RWF, en een tennisclub. Verder wordt de bibliotheekvoorziening wordt verzorgd door middel van een bibliobus. Het dorp heeft ook een multifunctioneel centrum, "De Dobber" genoemd, een toneelvereniging en een brassband, genaamd 'de Sjofaar'.


Geschiedenis

Frieschepalen is in de 18e eeuw als ontginningsdorp ontstaan in het hoge veengebied. Tot 1953 maakte het deel uit van het dorpsgebied van Siegerswoude.