Nederland in Beeld

Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Helaas zijn er nog geen foto's toevoegd van Tjuchem.
Home Foto's van Nederland / luchtfoto's van Nederland Voeg foto / luchtfoto toe

  Luchtfoto's / foto's Tjuchem


Luchtfoto's Tjuchem / foto's Tjuchem
Algemene luchtfoto's / foto's van Tjuchem
Koopzondagen Tjuchem

A t/m K K t/m O O t/m Z
Afwateringskanaal Kooilaan Oude Heemweg
Hoofdweg Koopmanslaan Weereweg
Wilderhofsterweg
Informatie over
Tjuchem

Tjuchem (Gronings: Tjuggem, Tjöggem) is een klein dorp in de gemeente Slochteren in de provincie Groningen. Het dorp ligt in het noorden van de gemeente, aan het Afwateringskanaal van Duurswold. De naam komt waarschijnlijk van Tjuch of Tjucht dat fokplaats betekent. Dat wijst er op dat de streek in het verlden een veeteeltgebied is geweest. Tegenwoordig is echter akkerbouw de voornaamste landbouwactiviteit.

Even ten zuiden van het dorp liep de Woldjerspoorweg. Het voormalige station Tjuchem-Meedhuizen is nog aanwezig, tegenwoordig is het een woonhuis.


Koop-Tjuchem

De naam van het dorp is onlosmakelijk verbonden met het bouwbedrijf Koop-Tjuchem. De eigenzinnige grondlegger van het bedrijf, Henk Koop, komt er oorspronkelijk vandaan. In 1997 plaatste Koop een reusachtig standbeeld van Lenin bij zijn bedrijf.

Het gelijknamige bouwbedrijf is tegenwoordig een van de vele werkmaatschappijen van de Koop-groep. Het hoofdkantoor staat tegenwoordig in Nieuw-Vennep, het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in een historische villa in de stad Groningen.