Nederland in Beeld

Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Helaas zijn er nog geen foto's toevoegd van Bemelen.
Home Foto's van Nederland / luchtfoto's van Nederland Voeg foto / luchtfoto toe

  Luchtfoto's / foto's Bemelen


Luchtfoto's Bemelen / foto's Bemelen
Algemene luchtfoto's / foto's van Bemelen
Koopzondagen Bemelen

A t/m F F t/m R R t/m Z
Bemelerberg Franse Steeg Reutjesstraat
Bemelerweg Gasthuis Schepenbank
Bosweg Molenweg Sint Antoniusbank
De Steeg Oude Akerstraat Sint Laurentiusstraat
Sleutelweg
Informatie over
Bemelen

Bemelen (Limburgs: Bieëmele) is een klein dorp in de gemeente Margraten in het Nederlandse Zuid-Limburg, gelegen aan de rand van de Maasvallei net ten oosten van Maastricht. In het dorp wonen ongeveer 600 mensen. Bemelen was tot 1982 één van de kleinste gemeenten van het land, de enige andere buurtschappen binnen de gemeente waren Gasthuis en Wolfshuis. Inwoners van het naastgelegen gehucht Sint Antoniusbank, dat voorheen tot Cadier en Keer behoorde, zetten thans ook Bemelen onder hun adres. Al in 1970 waren delen van de gemeente geannexeerd door Maastricht.

Bemelen is bekend om het natuurreservaat de Bemelerberg en de groeve 't Rooth. De steile beklimmingen naar het plateau van Margraten zijn zeer geliefd bij de wielersport, met hellingspercentages van gemiddeld 6% tot maximaal 11%. Naast de fietsvariant van de Mergellandroute heeft in het verleden ook het WK Wielrennen de Bemelerberg getrotseerd.

Het dorp bestaat uit twee wegen en enkele doodlopende straten. Centraal staat de Sint Laurentiuskerk die in het jaar 1845 is gebouwd, de mergelen toren stamt al uit de 13e of de 14e eeuw.