Nederland in Beeld

Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Helaas zijn er nog geen foto's toevoegd van Grafhorst.
Home Foto's van Nederland / luchtfoto's van Nederland Voeg foto / luchtfoto toe

  Luchtfoto's / foto's Grafhorst


Luchtfoto's Grafhorst / foto's Grafhorst
Algemene luchtfoto's / foto's van Grafhorst
Koopzondagen Grafhorst

A t/m J J t/m N N t/m Z
Achterstraat Jan van Dieststraat Noorderwaardweg
Branderdijk Kamperzeedijk Voorstraat
Dirkje Kerkemaat Kerkstraat Zalmhof
Grafhorsterweg Meenteweg
Informatie over
Grafhorst

Grafhorst is een dorp in Overijssel, gelegen tussen het Ganzediep, een water dat in verbinding staat met de rivier het Zwartewater, en de Kamperzeedijk. Het dorp had oorspronkelijk ook stadsrechten. Het valt onder de gemeente Kampen, voor de gemeentelijke herindeling onder IJsselmuiden. Het telt de volgende straatnamen: Grafhorsterweg (hoofdweg), Jan van Dieststraat (gaf in 1333 stadsrechten aan Grafhorst), Meenteweg, Dirkje Kerkemaat (is gebouwd op grond was in het verleden eigenaar was van de man van Dirkje Kerkemaat), Zalmhof, Achterstraat, Kerkstraat, voorstraat, Branderdijk, en de Kamperzeedijk. Er is 1 basisschool en er zijn 3 kerken: Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland, Vrije Oud Gereformeerde Gemeente en een Hervormde Gemeente (samen op weg).

In het Ganzediep direct naast Grafhorst is in de Tweede Wereldoorlog een bommenwerper met grote bommen aan boord neergeschoten (door een landwacht vanuit polder Mastenbroek). Eén persoon heeft dit overleefd, de andere 6 mensen niet en liggen begraven op de begraafplaats van Grafhorst. Verder is Grafhorst in het verleden enkele malen helemaal afgebrand.

Aan het eind van de 19e eeuw was de voornaamste inkomstenbron de Visserij en Riet. Op dit moment is er weinig werkgelegenheid voor de dorpsbewoners in het dorp te vinden.