Nederland in Beeld

Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland


Foto's Zutphen
IJsselkade

Zutphen • IJsselkade 1 t/m 3 • Herfst 2010


Foto's Zutphen
Algemeen

Zutphen - 'De lopende man' van Peter Erftemeijer vormt sinds 1989 een vertrouwd beeld bij het binnenrijden van de stad aan de Hovense kant.


Foto's Zutphen
Algemeen

Zutphen - De Oude IJsselbrug stamt van vlak na de Tweede Wereldoorlog en is een zgn. hefbrug. Het toeval wilde dat in 1945 een brug klaar lag die voor Breukelen was bedoeld. Zo is Zutphen een van de eerste plaatsen die weer een definitieve oeververbinding had. Met een groot feest neemt Zutphen de brug op 15 januari 1946 in gebruik. Hoewel het meeste verkeer tegenwoordig gebruik maakt van de nieuwe IJsselbrug, ook bekend als de Cortenoeversebrug, is de oude IJsselbrug nog steeds cruciaal voor de verkeersafwikkeling in Zutphen. De vraag is voor hoe lang. De brug lijkt negen levens te hebben.


Foto's Zutphen
Algemeen

Zutphen - Deze weg loopt vanuit De Hoven door tot aan de IJssel, waar men volop kan genieten van het prachtige stadsfront, de druk bevaren IJssel en m.n. bij mooi weer van de 'strandjes'. Vergeet niet een fototoestel mee te nemen !


Foto's Zutphen
Algemeen

Zutphen - Gezicht op de 'Bult van Ketjen', de monumentale Walburgkerk en de toegang naar de Vispoorthaven. Het is slechts een van de vele sfeervolle plekjes die Zutphen rijk is.


Foto's Zutphen
Algemeen

Zutphen - Stadsgezicht vanuit De Hoven in de richting van het IJsselpaviljoen en bedrijventerrein De Mars, waar medio 2005 drie 85 meter hoge windmolens verrezen.

Home Foto's van Nederland / luchtfoto's van Nederland Voeg foto / luchtfoto toe

  Gelderland > Zutphen > Dieserstraat




Satellietfoto van Dieserstraat te Zutphen

Let op: Satellietfoto of kaart kan afwijken!



Foto galerij Dieserstraat te Zutphen
Zutphen • Dieserstraat 7 t/m 35 • Synagoge in de Dieserstraat, die in 1879 feestelijk werd geopend door opperrabbijn Frank (uit Keulen). Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Synagoge van binnen bijna geheel vernield, maar Thorarollen en zilverwerk konden op tijd in veiligheid worden gebracht. In 1980 namen B & W het besluit om de voormalige synagoge af te breken voor woningbouw, maar de `Stichting tot Behoud Synagoge Zutphen` wist het gebouw echter te behouden. • Winter 2010
Klopt een van bovenstaande foto('s) niet? Meld 't misbruik dan s.v.p. hier.



Voeg een foto van Dieserstraat toe
In dit scherm kun je luchtfoto's / foto's van Dieserstraat toevoegen.
Het liefst van de hele straat, maar een huis of monument toevoegen kan natuurlijk ook.

Wijk

Het is helaas niet meer mogelijk om foto's te uploaden...


Voeg een bericht over Dieserstraat toe
Woon je op de Dieserstraat te Zutphen of heb je met deze straat iets gemeen, laat hieronder dan je bericht achter:

Dit gedeelte is gesloten omdat er veel misbruik van gemaakt werd.