Nederland in Beeld

Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland


Foto's Dalerpeel
Steigerwijk

Dalerpeel • Steigerwijk 2 t/m 26 • richting Nieuw-Lande • Lente 2008


Foto's Dalerpeel
Nassaustraat

Dalerpeel • Nassaustraat 2 t/m 30 • Lente 2008


Foto's Dalerpeel
De Koningweg

Dalerpeel • De Koningweg 1 t/m 15 • Lente 2008


Foto's Dalerpeel
Dorpsstraat

Dalerpeel • Dorpsstraat 2 t/m 32 • Lente 2008

Home Foto's van Nederland / luchtfoto's van Nederland Voeg foto / luchtfoto toe

  Luchtfoto's / foto's Dalerpeel


Luchtfoto's Dalerpeel / foto's Dalerpeel
Algemene luchtfoto's / foto's van Dalerpeel
Koopzondagen Dalerpeel

A t/m O O t/m V V t/m Z
Berkmeerweg Oranjestraat Veenschapsweg
De Koningweg Postbus Vlonder
Dorpsstraat Pr Hendrikstraat Wittenweg
Nassaustraat Pr Wilhelminastraat Woeste
Oostopgaande Steigerwijk
Informatie over
Dalerpeel

Dalerpeel is een dorp in de provincie Drenthe, gemeente Coevorden, met ongeveer 600 inwoners (1 januari 2004).

Dalerpeel is een veenkolonie, ontstaan na ontginning van het veengebied in het westen van de gemeente Dalen, waar Dalerpeel tot de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1998 deel van uitmaakte. In de omgeving van het dorp zijn nog een groot aantal kleine en grotere hoogveen- en laagveengebieden te vinden, inmiddels vrij uniek in Nederland. Diverse planten- en diersoorten zijn er te vinden.

In het dorp zijn te vinden: een Nederlands Hervormde nieuwbouwkerk, een protestants-christelijke basisschool Willem-Alexander. Ook beschikt het dorp over sportvelden (voetbalvereniging NKVV en Touwtrekvereniging De Roppers), een ijsbaan, die buiten het ijsseizoen een kraamkamer is voor verscheidene kikkersoorten.
Ondanks dat het een klein dorp is, heeft Dalerpeel een aantal verenigingen. Zo zijn er onder andere Vogelvereniging 'Vogellust', 'De Breiberger Muzikanten' een Koersbalclub en volleybalvereniging DANI.

Op het gebied van onderwijs en economie is er een sterke band met Coevorden. Tegenwoordig werken veel mensen in de plaatselijke industrie daar. Maar verder zijn de regio's Hoogeveen en Emmen werkgebieden van veel inwoners van Dalerpeel.

Ondanks dat het een klein dorp is, is er een aktieve vereniging bezig (Plaatselijk Belang Dalerpeel) die veel doet ter verbetering van de leefbaarheid van het dorp.
Ook doet men veel aan het onderhouden van het natuurgebied.
De Activiteiten Commissie Dalerpeel (ACD) organiseert elk jaar een feestweek in de maand juni. Ook staat de ACD garant voor vele andere leuke evenementen in het dorp. Veel informatie wordt gepubliceerd op de site van het Plaatselijk Belang, zodat iedere geïnteresseerde kennis kan nemen van de ontwikkelingen in het dorp.

Begin 2006 startte men met de bouw van een Multifunctionele accommodatie (MFA), die onder andere onderdak gaat bieden aan Dorpshuis "De Breiberg", de Willem-Alexanderschool en peuterspeelzaal 't Hummelhoes.
Het gebouw zal volgens planning, begin 2007 gereed moeten zijn.