Nederland in Beeld

Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland


Foto's Doldersum
Landarbeid

Doldersum • Landarbeid 1 t/m 1 • Landarbeid is een onverhard pad tussen akker en bos. (foto: Cobie Verheij) • Lente 2005

Home Foto's van Nederland / luchtfoto's van Nederland Voeg foto / luchtfoto toe

  Luchtfoto's / foto's Doldersum


Luchtfoto's Doldersum / foto's Doldersum
Algemene luchtfoto's / foto's van Doldersum
Koopzondagen Doldersum

A t/m B B t/m H H t/m Z
Boylerstraat Bungalowpark Huenderweg
Brink De Ruyter de Wildtlaan Landarbeid
Madeweg
Informatie over
Doldersum

Doldersum is een klein esdorp in Zuidwest-Drenthe. Het is dan misschien het kleinste, maar mogelijk ook het oudste dorp van de voormalige gemeente Vledder, nu deel uitmakend van de gemeente Westerveld in Zuidwest-Drenthe. Het dorp telt een kleine 70 inwoners. Niet ver van Doldersum liggen twee grafheuvels uit de late Steen- of ijzertijd die in de volksmond de 'majoor' en de 'generaal' genoemd worden.

Doldersum ligt vier kilometer ten noordoosten van het veel grotere Vledder. Rondom de brink staan een tiental boerderijen, een café restaurant met een camping en een 'Boekenhotel'. Voor de overige voorzieningen als winkels, dorpshuis, onderwijs en postkantoor zijn de Doldersummers aangewezen op Vledder.

Het dorp grenst aan het Nationaal_Park_Drents-Friese_Wold. De Vledder Aa, de beek bij Doldersum en het Doldersummer Veld, een heideterrein in beheer bij Stichting Drents Landschap, maken deel uit van dat park. De bovenloop van de Vledder Aa is in de jaren 2002 en 2003 opnieuw ingericht. De in het begin van de jaren zestig gekanaliseerde beek heeft zijn oude loop weer teruggekregen. De rijke bovengrond is afgeplagd. Nu moet de natuur in het terrein tussen Doldersum en Wateren zich weer ontwikkelen.